Grækenland

8 dage i juli 2008


Foto album

 

Fakta om Grækenland: Grækenland ligger som de fleste ved i det syd-østlige hjørne af Europa. Mod nord ligger Albanien, Joguslavisk Macedonien og Bulgarien. Mod øst ligger Tyrkiet og mod syd og vest ligger Middelhavet. Grækenland består af et fastland og et utal af øer. Øerne og Middelhavet er målet for de fleste turisters rejse til Grækenland. Vores tur gik derimod til fastlandet.

Flyvetid: 2 timer og tre kvarter. Klik for kort. Tidsforskel: Grækenland er 1 time foran Danmark. Afstande: Største afstand nord-syd er ca. 750 km og øst-vest ca. 800 km. Areal: 131.940 km2, altså 3 gange Danmarks størrelse. Valuta: 1 € = 7,45 kroner  (08.09.2008). Sikkerhed: Grækenland har vist nok Europas laveste kriminalitetsrate. Det betyder selvfølgelig ikke at der ikke sker tyverier. Men det er da værd at tænke over.

Klima: Juni til september er de varmeste måneder med temperaturer op til 32 °C. Foråret er køligere men sikkert også grønnere mens oktober stadig er behagelig varm. Husk at selv om temperaturen falder i efteråret er vandet stadig dejlig varmt.


Det er anden gang vi er i Parga. Af andre destinationer i Grækenland har vi tidligere besøgt øerne Rhodos, Lesvos, Chios og vores favorit Alonissos. Parga ligner alle andre turistbyer i Grækenland. Vi valgte stedet fordi det ligger på fastlandet hvor der er mulighed for køreture i den meget tyndt befolkede nord-vestlige del af landet.  

 

 

 

 

 

Vi lejede en bil i to dage. Igen lykkedes det at få en rigtig god bil til en lav pris ved at spørge efter den billigste kategori som de alligevel ikke havde nogen hjemme af.

 

 

 

 

 

 

 

Vi kører blandt andet en tur til Zagoria nationalpark, som ligger 1 time fra Parga. Klik for kort. Det er et fantastisk naturområde. Der er billeder derfra i fotoalbummet.

Området har sin egen hjemmeside: http://www.zagoria.info/